ASPERGESKROKETTEN



BENODIGDHEDEN:
75 gr boter
100gr bloem
4 gr gelatine
2 eidooiers
1 dl room
2 koffielepels selderzout
5 dl groenten bouillon                                  
mespuntje cayennepeper, pezo, paardruppels citroensap, muskaatnoot
250 gr fijngesneden  asperges (stelen)

WERKWIJZE:
1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.

2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus. Daar bij komt het citroensap en de kruiden.

3:voeg de fijngesneden asperges in een weinig in de boter aangestooft aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.

4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.

5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.

De volgende dag of een paar uren nadien:

1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.

2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten.

Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.

HOME