OSSOBUCCO UIT DE ROMERTOPF




Ossobucco uit de Romertopf

Het Italiaanse stoofvleesgerecht osso-buco dankt zijn naam aan het vlees
(schenkel) dat erin zit: osso buco betekent 'hol been' en dat is precies wat
schenkel is (mergpijp met vlees erom). Door de lange stooftijd wordt het
vlees heerlijk zacht en de schenkels maken het stoofvocht geurig en gebon-
den. Een ideaal gerecht voor de Romertopf!

Wentel 4 vlezige kalfsschenkels van 4-5 cm dikte door bloem, bak ze in 50 gr
bakboter bruin en leg ze vervolgens zonder vet in de R”mertopf, met 1 ui in
ringen, 2 stelen bleekselderij in boogjes, 2 gehakte knoflooktenen, 1
citroenschilletje, 1 takje majoraan, wat zout en peper, 2 dl kalfsbouillon,
1 dl droge witte wijn en 1 blik tomaten met vocht.
Sluit de braadschotel af, zet hem in het midden van een koude oven, schakel
de oven in op 220øC en stoof de osso-buco in 2 1/2 uur gaar.









HOME