Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


Bloemkoolmousse met garnalen



Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 2 room
  • 150 g grijze garnalen
  • 1 el olijfolie
  • 1 koffielepel sambuca (anijslikeur)
  • bieslook, peper, zout, nootmuskaat,
  • cayennepeper, dille

Bereiding

Bereiding voor 15 glaasjes

  • Kook de schoongemaakte bloemkool gaar, giet het kookvocht af en laat de bloemkool afkoelen.
  • Mix deze met een beetje room, kruiden en bieslook.
  • Roer tot een gladde massa.
  • Klop de rest van de room op en meng voorzichtig door de bloemkoolpuree.
  • Verdeel deze mousse in glaasjes en plaats in de koeling.
  • Meng de garnalen, olijfolie, sambuca en dille.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Verdeel de garnalen juist voor het opdienen over de bloemkoolmousse.

  

   

HOME