Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


gepocheerd kwarteleitje met Lentescheuten



Ingrediënten

  • 200 g frisse lentescheuten
  • 100 g room
  • 250 g boter
  • 3 eigelen
  • citroensap
  • kwarteleitjes
  • bloem
  • azijn
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

Bereiding voor 15 glaasjes


  • Breek de verharde staartstukjes van de lentescheuten en verwijder ze.
  • Breng 2 l gezouten water aan de kook met 1 el bloem en 1 el azijn of citroensap.
  • Kook hierin de lentescheuten, laat even opkoken en neem van het vuur.
  • Laat afkoelen.
  • Laat 1 dl kookvocht inkoken met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Hou deze reductie apart.
  • Klaar 250 g boter, klop de 3 eigelen schuimig met een scheutje water. Voeg de geklaarde boter en wat citroensap toe en klop tot een luchtige mousseline.
  • Warm de lentescheuten op in de reductie, meng ze met de mousseline en verdeel ze in glaasjes.
  • Werk het glaasje af met een gepocheerd kwarteleitje en enkele lentescheutjes.

  

   

HOME