AMUSES - KOOKGEK
Gernalen balletjes
Ingrediënten
Gernalen balletjes
- 1 kg noordzee garnalen
- 1 middelgrote ui
- 1/2 koffie lepel gemalen komijn
- sap van 1 citroen
- 1 lepel gehakte peterselie
- 1 eetlepels fijngesneden selderij
- 1 ei
- 1 Koffie lepel gesmolten boter
- paneermeel
- olie om te frituren
- zout en peper
Bereiding
- Was de garnalen .
- Snipper de ui en doe het in een pan, Voeg het zout , komijn , de helft van het citroensap en selderij .
- Pel de garnalen en geef deze door een molen of met een mixer,Vervolgens in de pan doen.
- Breng op een laag vuur tot ze volledig gaar zijn de garnalen , af en toe roeren .
- Haal de pan van het vuur en giet de andere helft van het citroensap er in.
- Kruid met zout en peper de garnalen laten afkoelen .
- Vorm er kleine balletjes 25g .
- Klop de eieren en dompel de ballen er in, en bestrooi royaal met paneermeel .
- Bak in hete olie , en uitlekken op keuken papier.
-
Besprenkel met citroensap indien gewenst en garneer met gehakte peterselie net voor het opdienen .
|