Kookgek stelt voor

Amuses

AMUSES - KOOKGEK


Gernalen balletjes



Ingrediënten



Gernalen balletjes

  • 1 kg noordzee garnalen
  • 1 middelgrote ui
  • 1/2 koffie lepel gemalen komijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 lepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepels fijngesneden selderij
  • 1 ei
  • 1 Koffie lepel gesmolten boter
  • paneermeel
  • olie om te frituren
  • zout en peper

Bereiding

  • Was de garnalen .
  • Snipper de ui en doe het in een pan, Voeg het zout , komijn , de helft van het citroensap en selderij .
  • Pel de garnalen en geef deze door een molen of met een mixer,Vervolgens in de pan doen.
  • Breng op een laag vuur tot ze volledig gaar zijn de garnalen , af en toe roeren .
  • Haal de pan van het vuur en giet de andere helft van het citroensap er in.
  • Kruid met zout en peper de garnalen laten afkoelen .
  • Vorm er kleine balletjes 25g .
  • Klop de eieren en dompel de ballen er in, en bestrooi royaal met paneermeel .
  • Bak in hete olie , en uitlekken op keuken papier.
  • Besprenkel met citroensap indien gewenst en garneer met gehakte peterselie net voor het opdienen .