Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


Oesters in een pakketje met oosterse soep



Ingrediënten


  • 10 oesters (maat 3)
  • 10 witloofblaadjes
  • 10 preislierten
  • 200 g witloof fijngesneden
  • 1 grote prei
  • 1 grote aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 5 dl visfumet
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 g koksroom
  • verse tijm
  • boter
  • kerriepoeder, grof zeezout

Bereiding

  • Haal de oesters uit hun schelp en vang het vocht op.
  • Pocheer de witloofblaadjes beetgaar.
  • Maak pakketjes van witloofblaadjes rond een oester.
  • Stoof het witloof, de prei en de aardappelstukken aan in boter Bakken & Braden. Kruid met peper en zout.
  • Stort daarop de visfumet en de gevogeltebouillon. Laat 25' doorkoken met een takje tijm. Giet door zeef en mix.
  • Laat even doorkoken met de koksroom en een beetje kerriepoeder.
  • Leg in ieder glaasje een oesterpakketje.
  • Doe hierop een beetje van de oosterse soep, een takje tijm en wat kerriepoeder.
  

   

HOME