BISTRO - KOOKGEK
LEPELHAPJE MET GANZELEVER
Ingrediënten
4 stukken ganzenlever
Droge abrikoozen
Vijgen
Pistaches
Sauternes
Blaadjes gelatine
In de oven de pistaches roosteren.
Snijdt de abrikozen. in twee
Snijdt de vijgen in 5 .
Laat de blaadjes van gelatine in koud water weken
(3 bladen voor 250 ml vloeistof)
Snijdt de ganzen lever op verschillende wijze
volgens de lepels.
Voor de vijg in kleine driehoek, de abrikoos in
fijne lamellen en de pistache .
Het is nutteloos om het beste van de ganzenlevers
te kopen.
Zonder evenmin in de eerste prijs te vallen,
koopt een lever in promotie, eerder van eend
(mijn smaak)en niet te veel "paté".
Bereidt uw verschillende lepels voor.
Laat de sauternes verwarmen, geweekte gelatine en mengt.
Wacht op dat sauternes een beetje afkoelt en
bepaalt met behulp van een kleine lepel een een beetje
vloeistof op elke lepel alvorens aan het penseel
te eindigen.
Wanneer de gelei is op genomen, zet al uw lepels op
een mooi blad of verschillende grondslagen op.
Een kleine laatste?
HOME
|