LUIKSE PENSEN



LUIKSE-PENSEN (boudins de Liège)

Samenstelling 
1 deel bleek varkens- en of kalfsvlees 
1 deel spek 
60 % melk (berekend op het mager vlees) 
10 % brood (op de totale massa) 
1 ei (facultatief) per kg. massa 

Hulpstoffen per kg 

18 á 20 g zout 
1.5 á 2 g peper 
1 g foelie of muskaatnoot 
0,5 g majoraan 
9 g sjalotten 
peterselie 

Werkwijze 
Cutteren tot een fijn deeg. Sjalotten en peterselie fijnhakken en op het laatst toevoegen. 
Vullen in brede varkenssneren of In smalle kromme runder darmen. 
Koken op 75°C. Afkoelen in koud water. om de witte kleur te beweren. 

N.B. Voor grovere Luikse pensen kan een gedeelte doorregen bleek vlees toegevoegd worden,
verkleind tot een korrel van 3 è 4 mm. 





HOME