FIJNE VLEESKOEK


 
Samenstelling 
1 deel mager vlees (rund-, varkens-, kalfs-) 1 deel spek 
60 % melk (berekend op het mager vlees) 
10 % wit braadkruim top do totale massa)
 1 á 2 eieren par kg 

Hulpstoffen per kg 
20 g nitrietpekelzout
 3 g fosfaat 
2 g peper 
1 g foelie of muskaatnoot 
0,25 g Kardemom 
0,5 g ascorbinezuur 
0,5 g glutamaat 
eventueel wat rauwe of gebraden sjalot 

Werkwijze   
                                                          1 
Cutteren tot een homogeen en zeer fijn deeg.
 Luchtledig vullen in ingevette vormen.
 Bakken in de oven, aanvankelijk met 
 vochtverdamping en op het laatst droog 
 omwille van de korstvorming en de smaak.
 Na afkoeling kan de vleeskoek licht gekleurd 
 worden met behulp van een gasvlam. 

Men ken de vleeskoek ook koken of stomen In gesloten vormen en nadien 
In frituutvet de buitenzijde laten bruinen. 


 

HOME