BRUGSE ACHTJES
Brugse achtjes
250 gr bloem
120 gr boter
15 cl water
1 el suiker
bruine suiker
zout
Leg op het werkblad 250 gr bloem en midden in 120 gr boter.
Brokkel de boter en rol ze in de bloem zodat een soort ruw
zand bekomen word gevormd door de klontjes boter waaraan de bloem plakt.
Voeg daarbij een weinig zout, een soeplepel suiker en overgiet met 15 cl koud water.
Neem alles samen om een niet te zeer bewerkt deeg te bekomen.
Bestrooi met bloem en rol plat met de deeg rol tot een dikte van 1 cm.
Rol het deeg op en laat het een uur rusten op een koele plaats.
Verdeel het in stukken van 100 gr die u in zes delen snijdt;
Rol deze kleine stuken in droge bruine suiker en vorm achtjes die u
licht plat duwt en op een met boter besmeerde plaat legt maar een centimeter van elkander.
Laat een nacht rusten en laat bakken in een hete oven.
Laat afkoelen en neem van de plaat.
HOME
|