GENTSE STOVERIJ
grondstoffen:
- 700 gr mager rundvlees
- 200 gr rundslever
- 150 gr rundernier
- 100 gr lard of 1 eetlepel reuzel
- 2 uien
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladen
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel stropkens mosterd
- 2 sneden bruin brood
- 1 flesje donker tafelbier
Bewerking:
- Snijd het vlees en lever in blokjes.
- Verwijder het vet rondom de nier en snij in stukjes.
- Doe de lard of reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden.
- Voeg de grofgesneden uien toe mooi bruinbaken en daar na in een grote pot doen
- Singeren met de bloem.
- Deglaceert de pan met de azijn en ook dit in de pot.
- Doe er 1/4 liter water bij en een flesje donker tafelbier laat alles warm worden.
- Voeg de tweesneden brood besmeert met de stropkensmosterd eraan toe.
- Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pot en laat alles op laag vuur ± 2 uur stoven.
- Verdampt het water in de pot te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe
- Als het vlees zacht gestoofd is de saus binden met een liaison van bloem en water.
- Laat het gerecht op hoog vuur nog ± 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen.
- Brengt het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.
- Serveer het gerecht met Belgische frieten en een pint Belgisch bier
HOME
|