Kookgek stelt voor

STREEKGERECHTEN

GENTSE WATERZOOI


Grondstoffen:

  • 2liters ontvette kippenbouillon
  • 1 mooie braadkip van ong. 1200 gr
  • het wit van een dikke prei
  • 250 gr. wortelen
  • 1/2 bleekselder
  • 1 grote ui
  • zout, peper & muskaatnoot
  • 30 gr. boter, 1 dl room
  • 3 eierdooiers
  • gehakte peterselie, kervel

Bewerking:

  • Na de kippenbouillon te hebben bereid, de braadkip in vier verdelen.
  • De bleekselder de prei en de wortelen wassen en in julienne snijden.
  • Deze groentejulienne in een weinig boter laten voorstoven (niet laten kleuren), er de bouillon bijgieten tot ze juist onderstaan.
  • Peper & zout toevoegen en er de stukken kip ongeveer 25 min. in laten sudderen tot ze gaar zijn.
  • De stukken kip uit de pan nemen en in wat resterende bouillon goed warm houden.
  • In een pannetje 30 gr. boter laten smelten en er met een houten spatel 50 gr. bloem doormengen tot een lichtgele massa en vervolgens aan deze blonde roux 1 liter bouillon toevoegen en even laten indikken.
  • De stukken kip in een soepterrine leggen.
  • De saus verder afmaken door er met de garde de room en de eierdooiers samen met de groentejulienne door te mengen, niet meer laten koken !
  • Bijkruiden met een snuifje muskaatnoot en de saus over de kip gieten, vlak voor het opdienen bestrooien met vers gehakte peterselie en kervel.
HOME