VIDEE MET KIP IN DE CURRY
Ingredienten:
werkwijze:1 Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.2 Zet de kippenbouten in koud water op het vuur. Voeg de restjes van de champignons en tomaat toe, de Ingesneden sjalot, peper, zout en tijm. Laat de kippenbouten zachtjes garen. 3. Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart. Dit kookvocht mag weg. 4. Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon. 5. Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 113 liter. Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en keriepoeder. 6. Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout. 7. Meng het kippenvlees, de vlees balletjes en champignons onder de saus en laat even opkoken. 8. Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover. Garneer met kervel en tomaten blokjes. tipVeredel de vulling eventueel met wat Pineau de Charentes. Voor de zoetekauwen. voeg appeltjes en ananas toe. HOME |