THURINGER TONGWORST
thuringer
Samenstelling :
5 varkenstongen
4 kg spekblokjes( afgebroeid)
2 kg. varkenskopvlees en zwoerd
2 lt. varkensbloed (voorgezouten)
500 gr boekweitbloem
Kruiden en huipstoffen per kg. massa :
18 gr. colorozozout
2 gr zwarte peper
0.5 gr muskaat
1 gr kaneel
0.5 gr pigment
Bewerking
het de spekblokjes afbroeien
De voorgezouten tongen zacht koken
Het kopvlees en het zwoerd gaar koken en warm doormalen,
door de 3 mm plaat.
het de spekblokjes afbroeien
Daarna alles samenvoegen bloed, kruiden, meel.
Nu alles samen goed mengen en in rechthoekige vormen die gelardeert zijn
vullen met daarin de gekookte tongen.
Koken:
De vormen in kokend water leggen en de temperatuur verminderen tot 72°C.
De kooktijd bedraagt 2 uur, direkt uit de ketel nemen en afkoelen in koudwater.
HOME
|