THURINGER TONGWORST


thuringer
Samenstelling :
5 varkenstongen 4 kg spekblokjes( afgebroeid) 2 kg. varkenskopvlees en zwoerd 2 lt. varkensbloed (voorgezouten) 500 gr boekweitbloem
Kruiden en huipstoffen per kg. massa :
18 gr. colorozozout 2 gr zwarte peper 0.5 gr muskaat 1 gr kaneel 0.5 gr pigment
Bewerking
het de spekblokjes afbroeien De voorgezouten tongen zacht koken Het kopvlees en het zwoerd gaar koken en warm doormalen, door de 3 mm plaat. het de spekblokjes afbroeien Daarna alles samenvoegen bloed, kruiden, meel. Nu alles samen goed mengen en in rechthoekige vormen die gelardeert zijn vullen met daarin de gekookte tongen.
Koken:
De vormen in kokend water leggen en de temperatuur verminderen tot 72°C. De kooktijd bedraagt 2 uur, direkt uit de ketel nemen en afkoelen in koudwater.

HOME