Compote
van Paprika en Tomaat met Ricotta
ingrediënten
per persoon :
- 100 gr
rode paprika, geschild en in julienne gesneden
- 1 vleestomaat,
gepeld, uitgehaald en in stukken gesneden
- 1 kleine
ui, in julienne gesneden
- 1 takje
tijm en laurier
- een beetje
tomaatpuree
- peper
en zout
- 1/2 teentje
look
- 5cl gewone
olijfolie
voor
de crème :
- 50gr verse
Ricotta
- 50gr Mascarpone
- 2 gesnipperde
blaadjes basilicum
- 5cl olijfolie
"extra-vierge"
- peper
en zout
- wat verse
takjes notensla
|
bereiding
:
Bereid de
compote daags voordien op volgende manier :
Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie en de ui en paprika.
Laat onder deksel stoven tot ze halfgaar zijn en voeg vervolgens de look,
de tomaat, de tijm, de laurier en de tomaatpuree toe. Laat nu verder garen
zonder deksel opdat het overtollige vocht kan verdampen. Breng het gerecht
op smaak met peper, zout en olie "extra-vierge.". Laat de compote
een nachtje rusten in de koelkast.
Meng nu de
mascarpone en de ricotta samen met de basilicum, peper, zout en olijolie
in een kom (mag eventueel in de mixer).
Schik het
gerecht als volgt op het bord : duw de compote in een ovalen vorm (+ 8
cm doorsnee), haal de vorm weg. Leg er enkele blaadjes notensla op. Vorm
met de romige kaas een mooi gedraaid laagje met behulp van 2 vochtige
soeplepels en werk het geheel af met wat olijfolie "extra vierge".
Smakelijk
!
|