Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Hammetje met mosterdsaus

ingrediënten

per persoon:
  • 1 gepekeld varkenshammetje
  • 1 stengel selder
  • wortel
  • snuifje cayenne
  • 5cl olijfolie
  • vers gesneden frietjes
  • voor de saus:

  • 1dl room
  • 1 theelepel graantjesmosterd
  • 1 theelepel gewone mosterd
  • peper en zout

bereiding

  • Breng in een pot de room, de graantjesmosterd en de gewone mosterd aan de kook en laat de saus een tweetal minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de grof gesneden groenten in een vuurvaste kom en plaats het hammetje er bovenop.
  • Zet het geheel gedurende een 3-tal uren in een voorverwarmde oven op 120°C tot het hammetje goed gaar is (tip : plaats een kommetje met water in de oven).
  • Leg het hammetje in het midden van het bord en giet de saus er over.
  • Serveer de frietjes apart.
  • Smakelijk