Hammetje met mosterdsaus
ingrediënten
per persoon:
- 1 gepekeld varkenshammetje
-
- 1 stengel selder
- wortel
- snuifje cayenne
- 5cl olijfolie
- vers gesneden frietjes
voor de saus:
- 1dl room
- 1 theelepel graantjesmosterd
- 1 theelepel gewone mosterd
- peper en zout
|
bereiding
- Breng in een pot de room, de graantjesmosterd en de gewone mosterd aan de kook
en laat de saus een tweetal minuten doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de grof gesneden groenten in een vuurvaste kom en plaats het hammetje er bovenop.
- Zet het geheel gedurende een 3-tal uren in een voorverwarmde oven op 120°C
tot het hammetje goed gaar is (tip : plaats een kommetje met water in
de oven).
- Leg het hammetje in het midden van het bord en giet de saus er over.
- Serveer de frietjes apart.
Smakelijk
|