Crepes Suzette
ingrediënten
Voor 8 Flensjes
- 75 g bloem
- 1 ei
- 1 dl melk
- 1 zakje vanillesuiker
En verder:
- 2 dl sinasappelsap
- 2 onbehandelde sinaasappels
- 75 g fijne suiker
- 20 g boter
- 1 dl Grand Marnier of Cointreau
- boter of olie om te bakken
|
Bereidingswijze
- Roer de gezeefde bloem glad in de melk.
- Voeg er het eitje en de vanillesuiker aan toe.
- Roer weer goed glad.
- Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
- Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
- Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten en lichtjes karameliseren.
- Blus met het sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij.
- Roer goed glad.
Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus.
Verdeel over de borden.
Flambeer (eventueel aan tafel) met de rest van de sinaasappellikeur.
|