Kookgek stelt voor

Bistro gerechten



Waterzooi van vis



Ingrediënten


400 g visfilets,kabeljauw, Victoriabaars...
125 g rivierkreeftenvlees, 12 scampi's
200 g mini asperges, wit van 1 prei (in julienne)
3 selderstengels, in julienne, 3 wortelen, in brunoise
1 sjalot, fijngesnipperd, handvol knolselder, in blokjes
1 tomaat, ontveld en in blokjes
1 l visbouillon, scheut witte droge wijn, 2.5 dl room
enkele aardappelen, gekookt
peper & zout

WERKWIJZE:



  • pel de scampi's tot het staartje na en bak ze even in boter tot ze mooi roze zien, hou opzij.
  • Kook de aardappelen en hou opzij.
  • Kook de asperges en hou opzij.
  • Stoof de groenten enkele minuten aan in boter, blus met een flinke scheut wijn en laat even inkoken. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat zachtjes garen.
  • Snij de visfilets in hapklare stukken en kruid met zwarte peper en zout, pocheer ze in de groentebouillon, voeg ook de asperges, rivierkreeftjes, scampi's en aardappelen toe en laat even opkoken, breng op smaak met peper en zout.
  • Werk af met room.