Onglet met sjalot en trapistenbier
Ingrediënten
- onglet
- peper
- zeezout
- nootmuskaat
- olie
- boter
- sjalot
- bier
- kalfsjus
- aardappelen
- waterkers
|
WERKWIJZE:
- Pareer het vlees, verwijder de middenpees en kruid het met peper van de molen en zeezout.
- Bak het vlees in verhitte olie, voeg boter toe en fijn versnipperde sjalot.
- Laat het geheel rusten in een warmkast op 85°.
- Verhit de braadsappen even, blus met het bier en laat volledig inkoken.
- Voeg magere kalfsjus toe, laat even koken en werk het af met boter.
- Serveer het met macaire aardappel, gaar de aardappelen in de pel op een laag grof zout in de oven.
- Snijd de aardappel doormidden en lepel de pulp uit en plet het met boter, zout en nootmuskaat.
- Verhit een pan met rechte boorden met een beetje olie, gooi de olie weg en doe de aardappel in de pan en duw flink aan.
- Bak het geheel in de oven en draai het halfweg van de baktijd om.
- Versnijd de aardappelen in punten.
- Snijd het vlees tegendraads in plakken, nappeer het met de saus, de waterkers en de aardappelen.
|