Kookgek stelt voor

Bistro gerechten



Onglet met sjalot en trapistenbier



Ingrediënten


  • onglet
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  • olie
  • boter
  • sjalot
  • bier
  • kalfsjus
  • aardappelen
  • waterkers



WERKWIJZE:



  • Pareer het vlees, verwijder de middenpees en kruid het met peper van de molen en zeezout.
  • Bak het vlees in verhitte olie, voeg boter toe en fijn versnipperde sjalot.
  • Laat het geheel rusten in een warmkast op 85°.
  • Verhit de braadsappen even, blus met het bier en laat volledig inkoken.
  • Voeg magere kalfsjus toe, laat even koken en werk het af met boter.
  • Serveer het met macaire aardappel, gaar de aardappelen in de pel op een laag grof zout in de oven.
  • Snijd de aardappel doormidden en lepel de pulp uit en plet het met boter, zout en nootmuskaat.
  • Verhit een pan met rechte boorden met een beetje olie, gooi de olie weg en doe de aardappel in de pan en duw flink aan.
  • Bak het geheel in de oven en draai het halfweg van de baktijd om.
  • Versnijd de aardappelen in punten.
  • Snijd het vlees tegendraads in plakken, nappeer het met de saus, de waterkers en de aardappelen.