Roggenvleugel met Venkel ingrediënten per persoon :
|
bereiding : Kook de aardappelen
gaar in hun schil en pel ze. Smaak de rog af met wat peper en fleur de
sel en bak ze in een tefalpan in een beetje geklaarde boter. Laat de rog
mooi kleuren aan één kant, draai de vis om en zet het vuur
op de laagste stand. Laat nu verder rustig garen. Voor de saus stooft u in een pannetje de sjalot en de gesneden venkelstengels lichtjes aan in een klontje boter, samen met het takje tijm, dit zonder ze te kleuren. Blus met witte wijn en laat inkoken tot er nog ongeveer ¼ van het vocht overschiet. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Bind vervolgens met klontjes boter de saus op, giet ze door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Schik de
aardappelen links boven op een bord, leg de venkel rechts en plaats de
rog schuin tegen de venkel. Giet de saus onderaan deels op de rog en werk
het geheel af wat fleur de sel en een takje verse dragon. Smakelijk ! |