SPECULAASBAVAROISingredienten - Bavarois: 2 eigelen, 50 g suiker, 1,25 dl melk, snuifje kaneel, 1,5 bl gelatine, 1,5 dl room, 8 speculaaskoekjes - Versiering: 8 speculaaskoekjes, rode besjes.. - Saus: 1 dl advocaat, en een geutje room bereiding - Bavarois: de eigelen met 2 el heet water en de suiker opkloppen tot een dikke witte schuimige massa. - De gelatine weken in koud water. - De melk met de kaneel aan de kook brengen, en al roerende op het opgeklopte mengsel gieten. - Al roerende laten doorkoken. - De gelatine goed uitnijpen en aan de massa (van het vuur!) toevoegen. - De massa laten afkoelen tot een lobbig geheel.(Zeer belangrijk tegen het uitzakken). - De koekjes verpulveren, en samen met de opgeklopte room doorroeren. - Verdelen in 6 vormpjes en verder laten opstijven. (Of uitscheppen in een grote vorm). - Saus: de advocaat verdunnen met de room. - Afwerken door ontvormen en al dan niet in schijfjes snijden van de bavarois. Met speculaaskoekje, besjes en saus verder versieren
|