Kookgek stelt voor

desserts

GEMBERCAKE


Ingredienten:

  • 250 gr zachte boter
  • 5 gr vanillesuiker
  • 160 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 eieren
  • 300 gr bloem
  • zout
  • bicarbonaat
  • 50 gr rozijnen
  • 160 gr gekonfijt fruit
  • stuk gekonfijte gember

HOME

werkwijze:

  • 1. Week de rozijnen in rum. Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2. Doe de boter, suiker en de vanillesuiker in de keukenrobot. Doe daar ook nog het merg van één vanillestokje bij. Laat kloppen tot het mengsel mooi wit ziet.
  • 3. Weeg de bloem af, en doe daarbij een snuifje bicarbonaat. Voeg de bloem beetje bij beetje bij de boter-suiker massa in de keukenrobot. Breek er ook de 5 eitjes in, en meng tot je een mooie, homogene massa hebt.
  • 4. Snij de gekonfijnte gember in fijne balkjes, en doe samen met het gekonfijt fruit en de geweekte rozijnen bij het deeg en spatel er mooi onder.
  • 5. Vet je bakvorm in, en stort het deeg hierin. Zet 40à 45 minuten in een oven van 175°C.
  • 6. Voor de ganache, breng de room aan de kook, zet van het vuur, en laat hierin de chocolade en de boter smelten.
  • 7. Plaats de cake op een rooster boven een schaal, en overgiet met de ganache.

HOME