Kookgek stelt voor

desserts

BASIS DEGEN



BEIGNETBESLAG EN FRITUURDEEG
500gr bloem 1 dl olie 1 ei 3 dl bier 6 dl water 4 tot sneeuw opgeklopte ei witten
BISCUIT DEEG
Savoie-biscuits 500 gr poeder suiker vermengen met 16 eidooiers. Mengen met 250gr zetmeel 125 gr bloem en 16 tot sneeuw geklopte witten van ei dan mengen met 125 gr poedersuiker.
BISCUIT VOOR LANGEVINGERS
500 poedersuiker vermengen met 24 eidooiers. Mengen met 500 gr bloem en 24 tot sneeuw geklopte witten van ei.
BLADER DEEG
500 gr bloem, zout, 3 dl water Aan mengen 15 min. laten rusten Uitrollen 500 gr boter toevoegen en omwikkelen 6 slagen geven, 2 per keer. 10 minuten laten rusten tussen elke 2 slagen. Versnijden
BRIOCHEDEEG
500 gr bloem zout 30 gr suiker vermengen met 7 eieren mengen met 375 gr boter en gistdeeg van 1250gr bloem 15 gr gist en een weinig lauw water.
GENOISEDEEG
500 gr poeder suiker met 16 eieren op zacht vuur plaatsen 500 gr gesmolten boter en 500 gr bloem tezamen toevoegen. Vanilleren en likeur naar smaak
KRUIMEL DEEG
500 gr bloem 300 gr boter 2 dl water
SOEZENDEEG
500 gr boter 1 liter water zout 100 gr suiker dit laten koken en van het vuur nemen mengen met 500 gr gezeefde bloem, 16 tot 18 eieren eronder verwerken
PANNEKOEKENBESLAG
500 gr bloem 150 gr poedersuiker mespunt zout 12 eieren 1.5 liter melk vanillepoeder of likeur
BABA DEEG
500 gr bloem mengen met 7 eieren , zout,. 30 gr suiker 5 dl melk 20 gr gist 100 gr rozijnen of krenten
ZAND DEEG
300 gram patentbloem 150 gram boter 150 gram poedersuiker 1 mespunt zout 1 zakje vanillesuiker 2 eieren
Wit brood
600 gr tarwebloem (wit) 300 gr water 30 gr gist 10 gr zout (12 g verbeteraar)
Bruin brood
600 g tarwemeel (bruin) 350 g water 30 g gist 10 g zout (18 g verbeteraar)
HOME