BASIS DEGEN
BEIGNETBESLAG EN FRITUURDEEG
500gr bloem
1 dl olie
1 ei
3 dl bier
6 dl water
4 tot sneeuw opgeklopte ei witten
BISCUIT DEEG
Savoie-biscuits
500 gr poeder suiker vermengen met 16 eidooiers.
Mengen met 250gr zetmeel
125 gr bloem en 16 tot sneeuw geklopte witten van ei
dan mengen met 125 gr poedersuiker.
BISCUIT VOOR LANGEVINGERS
500 poedersuiker vermengen met 24 eidooiers.
Mengen met 500 gr bloem en 24 tot sneeuw geklopte witten van ei.
BLADER DEEG
500 gr bloem, zout, 3 dl water
Aan mengen 15 min. laten rusten
Uitrollen
500 gr boter toevoegen en omwikkelen
6 slagen geven, 2 per keer. 10 minuten laten rusten tussen elke 2 slagen.
Versnijden
BRIOCHEDEEG
500 gr bloem
zout
30 gr suiker
vermengen met 7 eieren
mengen met 375 gr boter en gistdeeg van 1250gr bloem
15 gr gist en een weinig lauw water.
GENOISEDEEG
500 gr poeder suiker met 16 eieren op zacht vuur plaatsen
500 gr gesmolten boter en 500 gr bloem tezamen toevoegen.
Vanilleren en likeur naar smaak
KRUIMEL DEEG
500 gr bloem
300 gr boter
2 dl water
SOEZENDEEG
500 gr boter
1 liter water
zout
100 gr suiker
dit laten koken en van het vuur nemen
mengen met 500 gr gezeefde bloem, 16 tot 18 eieren
eronder verwerken
PANNEKOEKENBESLAG
500 gr bloem
150 gr poedersuiker
mespunt zout
12 eieren
1.5 liter melk
vanillepoeder of likeur
BABA DEEG
500 gr bloem mengen met 7 eieren , zout,.
30 gr suiker
5 dl melk
20 gr gist
100 gr rozijnen of krenten
ZAND DEEG
300 gram patentbloem
150 gram boter
150 gram poedersuiker
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
Wit brood
600 gr tarwebloem (wit)
300 gr water
30 gr gist
10 gr zout
(12 g verbeteraar)
Bruin brood
600 g tarwemeel (bruin)
350 g water
30 g gist
10 g zout
(18 g verbeteraar)
HOME
|