Kookgek stelt voor

desserts

SAVINA TORTA


SAVINA TORTA
Voor het deeg:
50 g bittere chocolade 125 g boter 125 g suiker 6 eieren 50 g paneermeel boter om in te vetten paneermeel om de vorm te bestrooien
Voor de vulling:
50 g bittere chocolade 125 g boter 1250g poedersuiker 2 eierdooiers 1/8 l slagroom. Chocolade fijn raspen. Eieren scheiden. Boter en suiker schuimig roeren en één voor één de eidooiers er doormengen. Tot slot de chocolade door de eieren roeren. Eiwitten zeer stijf kloppen en steeds een lepel paneermeel toevoegen. Op de dooiers laten glijden en heel voorzichtig om scheppen zodat geen lucht uit het beslag verloren gaat . Een springvorm van 26 cm doorsnee invetten en met paneermeel bestrooien. Deeg in de vorm doen en meteen in het midden van de voorverwarmde ovenplaatsen. Bakken gedurende 35 minuten bij een temperatuur van 160 °C. Na het bakken meteen uit de vorm halen, op een rooster laten afkoelen en eenmaal doorsnijden. De chocolade voor de vulling ook fijn raspen. Boteren poedersuikerlicht en schuimig kloppen en één voor één de eidooiers er door kloppen. Dan de chocolade toevoegen en blijven kloppen tot een stevige luchtige creme is ontstaan. Slag room kloppen en een klein deel in een spuitzak doen . De rest door de chocolade-creme mengen. Strijk 1/3 deel van de creme op de onderste taartbodem, leg de tweede er weer op en bestrijk de rand en boven kant met de rest van de creme. 12 punten markeren en op elk punt met een toef slagroom garneren.

HOME