Rog gepaneerd met kappertjes




 
 Ingredienten:

rog

melk

zeezout

bloem

ei

olie

zout, peper

versbroodkruim

ontzilte, gehakte kappers

gekookte aardappelen

Vers gepelde garnalen

Bereiding:

- Breng de rog tot het kookpunt in melk, en kruid met zeezout. Laat dit afkoelen en neem voorzichtig van de graat.

- Rol hem strak op in folie en laat volledig stollen.

- Snij de rog in plakken en paneer hem met bloem, ei gemengd met melk, olie, een beetje zout en peper, en vers broodkruim vermengd met ontzilte en gehakte kappers.

- Bak op de twee kanten in licht schuimende boter.

- Plet de gekookte aardappelen, voeg er de schuimende boter aan toe en meng met vers gepelde garnalen.

- Van de pellen van de garnalen kan je een fumet bereiden: bak de pellen in boter en blus met witte wijn.

Bevochtig met een beetje water. - Laat tien minuten trekken op 85 graden en zeef.

- Pers dit uit en laat inkoken tot 1/3. Werk af met een beetje boter.

- Serveer samen met de rog en de aardappelen.