Rog gepaneerd met kappertjes
Ingredienten: rog melk zeezout bloem ei olie zout, peper versbroodkruim ontzilte, gehakte kappers gekookte aardappelen Vers gepelde garnalen Bereiding: - Breng de rog tot het kookpunt in melk, en kruid met zeezout. Laat dit afkoelen en neem voorzichtig van de graat. - Rol hem strak op in folie en laat volledig stollen. - Snij de rog in plakken en paneer hem met bloem, ei gemengd met melk, olie, een beetje zout en peper, en vers broodkruim vermengd met ontzilte en gehakte kappers. - Bak op de twee kanten in licht schuimende boter. - Plet de gekookte aardappelen, voeg er de schuimende boter aan toe en meng met vers gepelde garnalen. - Van de pellen van de garnalen kan je een fumet bereiden: bak de pellen in boter en blus met witte wijn. Bevochtig met een beetje water. - Laat tien minuten trekken op 85 graden en zeef. - Pers dit uit en laat inkoken tot 1/3. Werk af met een beetje boter. - Serveer samen met de rog en de aardappelen. |