SPAGHETTI ALLA MARINARA |
Ingredienten:12 mosselen Tomatensaus: 2 el olijfolie 1 ui fijn gesniperd 1 wortel in blokjes 1 spaanse pepertje fijn gesneden 2 teentjes look 400 gr gepelde en in blokjes tomaten 2 dl witte wijn 1 tl suiker snuifje cayenpeper 65 ml extra witte wijn 65 ml visbouillion 1 teentje look extra 30 gr boter 125 g inktvisringen 125 witte vis filets 200 ongekookte gepelde gambas ½ kop gehakte peterselie 200 g coquiles 375 gr spaghetti HOME |
werkwijze:
1. De geboende mosselen 2 uur in koud water laten staan. Mosselen die open of stuk zijn weggooien. 2.Voor de tomaten saus: olie verhitten in een middelgrote pan. Ui en wortel toevoegen en al roerend op matig vuur in ca. 10 min. goudbruin laten worden. Spaanse peper, knoflook, tomaat, witte wijn, suiker en cayennepeper toevoegen. Onafgedekt 30 min. laten sudderen. Af en toe roeren. 3."Ondertussen de extra Wijn, bouillon en knoflook verhitten in een grote pan. De mosselen toevoegen en een deksel op de pan leggen. Op hoog vuur 3 tot 5 min. koken; de pan heen en weer schuiven. Na 3 min. beginnen met de mosselen die opengegaan zijn eruit te scheppen; apart houden. Mosselen die na 5 min. nog dicht zijn uit de pan halen en weggooien. Het kooknat in de pan laten. 4.De inktvisringen, de vis en de garnalen 2 min. roerbakken in de boter. Warm houden. 5. Kooknat, peterselie en vismengsel aan de tomatensaus toevoegen. Op laag vuur opwarmen. 6. De spaghetti koken. De saus door de spaghetti scheppen en opdienen.
|