FUTTUCCINE MET ROMIGE GARNALEN

Ingredienten:

500 g fettuccine 500 g verse garnalen 30 g boter 1 el olijfolie 6 lente-uitjes 1 teen knoflook, geperst 2,5 dl slagroom 2 el fijngehakte peterselie HOME

werkwijze:

1 Kook de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.

2 Pel ondertussen de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.

Verhit de boter en de olie in een koekenpan.

Fruit lente-ui en knoflook 1 min. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 min., tot ze van kleur veranderen.

Neem de garnalen uit de pan.

Doe de slagroom in de pan en breng hem aan de kook.

Zet het vuur laag en laat de room inkoken tot de de gewenste dikte is bereikt.

Doe de garnalen terug in de pan, voeg peper en zout toe en laat ze 1 min. zachtjes koken.

3 Meng de romige garnalen door de fettuccine. Bestrooi het gerecht met de peterselie.