Tempura van langoustientjes |
Ingredienten:o 12 grote, verse langoustines, gepeld, ontdarmd en geplet o 8 kleine stukjes broccolibloempjes o 8 schijfjes pompoen of wortel o 8 shitake of gewone paddestoelen Dipsaus: o 4 deciliter water o 1 deciliter mirin o 1 deciliter soja o 10 gr bonitovlokken o gember o ramanas
Beslag: o 25 cl kriek bier o 100 gr bloem o 1 ei
|
werkwijze:
o Verhit de olie tot 170 graden. o Dompel de stukjes groenten en vis in het beslag, en laat ze in de hete olie glijden. o Frituur een halve minuut per kant, zonder dat het bruin wordt. -Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer met de warme dipsaus, samen met de gember en daikon. o Breng alle ingrediënten samen aan de kook. o Laat ze afkoelen en doorzeef ze. o Je kan ook Kikkoman Memmi-saus gebruiken (1/3 Memmi-saus, 2/3 water). Dipsaus
o Schil en rasp de gember en de ramanas zodat je 2 eetlepels gember en 4 eetlepels ramanas krijgt. o Verdeel deze over de vier dipsausjes. o Dien de dipsaus warm op. Beslag:
o Meng het ei en het water en klop los. o Meng er daarna de bloem onder.
|