Ingredienten:
1 vel deeg (blader of zand deeg)
30 g boter
750 gemengde paddestoelen
2 eieren
1 eidooier
3 eetlepels gehakte peterselie
1 teen look
1 lepel sjalok
1,5 dl melk
1,5 dl room
peper en zout
HOME
|
werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Smeer een platte, ronde vorm lichtjes in met boter.
Leg daar vel deeg in.
Duw mooi aan tegen de rand en prik een paar
keer de bodem om opblazen van het deeg te voorkomen.
Laat een kwartier rusten.
Maak ondertussen de vulling.
Zet een pan met boter op boter smelten en
stoof de paddestoelen daarin.
Snipper look en sjalot en doe die erbij.
Kruid met peper en met gehakte peterselie.
Laat afkoelen en verdeel daarna over de deeg bodem
Meng twee eieren en een dooier in een kom met
melk en room en muskaatnoot.
Giet dat mengsel over de paddestoelen.
Zet in de warme oven
Laat de quiche tien minuten bakken.
Verminder de oven temp tot 180°C
en laat nog eens 25 minuten bakken.
Serveer warm.
|