GEPOFTE AARDAPPEL

GEPOFTE AARDAPPEL MET GARNALEN
Ingredienten:
Benodigdheden 1 kg ongepelde dagverse Vlaamse garnalen 4 grote aardappelen 1 kleine rode paprika 1 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot 1/4 liter zure room zout
HOME

werkwijze:

1. Pel de dagverse Vlaamse garnalen, vries de pellen en koppen in.

2. Was de aardappelen in de schil grondig, prik ze met een vork in en laat ze op keukenpapier in de magnetron op vol vermogen in ca. 5 minuten bijna gaar worden. Wikkel ze dan in een keukenhanddoek en laat ze even nagaren.

3- Snijd de paprika in kleine blokjes en fruit ze in hete olie. Snijd de sjalot fijn.

4. Meng de sjalot met de garnalen en de helft van de zure room. Snijd de aardappelen in de lengte door, hol de ene helft iets uit en verdeel het garnalenmengsel erover.

Leg een gevulde aardappel in het midden van het bord en leg de andere aardappelhelft erop.

Overgiet met de resterende zure room en garneer met enkele gefruite paprikablokjes.