SCAMPI MET APPELTJES




8 scampi 
8 blaadjes briqdeeg 
1/2 appel (Golden Delicious) 
1/2 dl room 
1/2 di visfumet of gevogeltefond  
50 g gesmolten boter
1 preistengel (in 4 lange sliertjes gespleten) 
kerriepoeder 
olijfolie

1.laat de 4 preisliertjes even in water koken.

2. Schil de halve appel en snijd hem in kleine blokjes.

3 Pel de scampi. Bak ze kort aan in wat olijfolie, samen met de stukjes appel.

4. Bestrijk de 8 briq blaadjes royaal met de gesmolten boter.
 Leg op eik deeglapje 2 scampi en enkele stukjes appel. 
Bestrooi lichtjes met zout, peper en kerriepoeder. 

5. Vouw de pakjes toe en klem ze met een houten knijper.

6. Bak de pakjes in een oven van 200' C. Verwijder de knijpers 
en vervang ze door strikjes gepocheerde prei.

7. Saus: Laat de visfumet tot op de helft inkoken.
Voeg de room toe en strooi peper, zout en een ietsje ker- riepoeder. 
Laat voorts inkoken tot sausdikte.

8. Giet een lepeltje van de saus op een klein bord en zet er het gebakje in.

Serveer terstond, het fijne deeg moet knapperig blijven.


HOME