Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

STOOFVLEES OP FRANSE WIJZE



Ingrediënten



Stoofvlees op Franse wijze

  • 1.5 kg rundvlees
  • 1 liter volle rode wijn
  • 3 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 3 sjalotten
  • 200 g bacon
  • 1 bouquet garni
  • 1 glas Armagnac
  • 1 dikke plak rauwe ham
  • 5 c . eetlepels eendenvet
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd het vlees in grote stukken . schil de uien , sjalotten en snijd ze in plakjes .
  • Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
  • Snijd de ham in kleine blokjes .
  • Smelt het eendenvet in een grote pot en zet het vlees aan alle kanten bruin met zout en peper .
  • Voeg de uien , sjalotten , gesneden wortelen , ham , bouquet garni aantoe en roer.
  • Verhit de Armagnac in een kleine steelpan . Eenmaal koken , flambeerd het en voeg deze toe aan de pan als ook de gehakte knoflook.
  • Ook de rode wijn , flambeerd het en giet het in de pan .
  • Dek goed af en laat ongeveer 2 uur stoven op klein vuur .
  • Laat een nacht staan .
  • De volgende dag terug op het vuur en laat terug sudderen gedurende 2 uur
  • . Serveer warm .

HOME