Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

Cassoulet met eend



Ingrediënten



Cassoulet met eend

  • 900 g witte bonen
  • 3 vleugels en 3 eende billen geconfijt
  • 3 verse worsten koken(7 minuten)
  • 250 g gerookt spek
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje tijm
  • 1 ui gepikeerd met 2 kruidnagels
  • zout en peper

Bereiding

  • Week de bonen daags voordien
  • Kook ze in een pan met koud water met tijm, ui, zout, peper.
  • Kook 1 uur op laag vuur.
  • Verwarm de oven voor th.7 (210 º C).
  • Wrijf een aardewerk kom met look in.
  • Plaatst de gekonfijte eend, worstjes, gerookt spek in blokjes, voeg de bonen en sommige van hun sappen aan toe.
  • Plaatst het in de oven gedurende 1 uur 30.
  • Bij het serveren, bestrooi met gehakte peterselie.

HOME