Kalfsvlees Marengo
Ingrediënten
Kalfsvlees Marengo
- 800 g kalfsschouder in stukken gesneden
- 1 ui
- 1 bakje champignons
- 1 bosje verse zilveruitjes
- 2 el bloem
- 2 dl droge witte wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 4 sneetjes wit brood
- 2 bakjes tuinkers
- boter
- maisolie
- suiker
- laurier
- enkele takjes verse tijm
- peper en zout
Bereiding
- Kruid het kalfsvlees met peper en zout en schroei het dicht in boter en olie, half om half.
- Snipper intussen de ui en doe die bij het vlees.
- Strooi er de bloem overheen en laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren.
- Blus met de witte wijn en doe er de tomaten bij.
- Breng op smaak met een kruidentuiltje van laurier en verse tijm.
- Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur heel rustig sudderen.
- Schil intussen de zilveruitjes.
- Fruit ze glazig in boter.
- Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en doe er wat water bij.
- Laat langzaam gaarstoven onder gesloten deksel.
- Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in boter.
- Kruid met peper en zout.
- Doe de garnituren bij het kalfsvlees.
- Snijd het brood in vier diagonale stukken en bak ze goudbruin in maïsolie.
- Schep het stoofpotje in de borden en werk af met de croutons en wat tuinkers.
HOME
|