Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

Irish Stew



Ingrediënten



Irish Stew

  • 800 g lamsschouder
  • 3 kleine lamsbeentjes voor extra smaak
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 knolselder
  • 200 g spruitjes
  • 4 wortelen
  • 1 preistengel
  • 3 raapjes
  • zout
  • voor de afwerking: Engelse saus,mosterd, fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Vul een grote kookpot voor de helft met water en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de lamsschouder in blokjes.
  • Leg het vlees en de drie extra lamsbeentjes in het water.
  • Breng terug aan de kook zodat de onzuiverheden naar boven komen.
  • Giet af door een vergiet en spoel het vlees onder koud stromend water.
  • Vul de kookpot opnieuw met water.
  • Doe het vlees en de helft van de aardappelen erbij.
  • Voeg een snuif zout toe en breng terug aan de kook.
  • Doe de laurier en tijm erbij.
  • Draai het vuur lager en laat rustig verder pruttelen.
  • Schil ondertussen de knolselder en snijd in blokjes.
  • Kuis de spruitjes. Snijd de wortelen in stukjes en de prei in ringen.
  • Schil de raapjes en snijd in stukjes.
  • Doe al de groenten samen met de rest van de aardappelen bij het vlees.
  • Breng terug aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  • serveren:
  • Verdeel de stew over 4 voorverwarmde kommen.
  • Werk af met een beetje Engelse saus, een lepetje mosterd en strooi er een beetje gehakte peterselie over.

HOME