Irish Stew
Ingrediënten
Irish Stew
- 800 g lamsschouder
- 3 kleine lamsbeentjes voor extra smaak
- 2 blaadjes laurier
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 knolselder
- 200 g spruitjes
- 4 wortelen
- 1 preistengel
- 3 raapjes
- zout
- voor de afwerking:
Engelse saus,mosterd, fijngehakte peterselie
Bereiding
- Vul een grote kookpot voor de helft met water en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de lamsschouder in blokjes.
- Leg het vlees en de drie extra lamsbeentjes in het water.
- Breng terug aan de kook zodat de onzuiverheden naar boven komen.
- Giet af door een vergiet en spoel het vlees onder koud stromend water.
- Vul de kookpot opnieuw met water.
- Doe het vlees en de helft van de aardappelen erbij.
- Voeg een snuif zout toe en breng terug aan de kook.
- Doe de laurier en tijm erbij.
- Draai het vuur lager en laat rustig verder pruttelen.
- Schil ondertussen de knolselder en snijd in blokjes.
- Kuis de spruitjes. Snijd de wortelen in stukjes en de prei in ringen.
- Schil de raapjes en snijd in stukjes.
- Doe al de groenten samen met de rest van de aardappelen bij het vlees.
- Breng terug aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
-
serveren:
- Verdeel de stew over 4 voorverwarmde kommen.
- Werk af met een beetje Engelse saus, een lepetje mosterd en strooi er een beetje gehakte peterselie over.
HOME
|