Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

Chili con Carne



Ingrediënten



Chili con Carne

  • 1 kg rundsgehakt
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 400 g tomatenstukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 el witte azijn
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 1 el worcestershire sauce
  • 1 el appelstroop
  • 1 blik kidney bonen (uitgelekt)
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 2 laurierbladeren
  • kruidenmix:
  • 1 el hete chili poeder
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/2 el cacao poeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 el zout
  • 2 tl uienpoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el gedroogde oregano

Bereiding

  • Meng alle kruiden met elkaar.
  • Fruit de ui in de olie.
  • Voeg de paprikastukjes en knoflook toe.
  • Fruit even mee. Voeg het gehakt toe, breek het met een spatel in kleine stukjes.
  • Stoof tot het gehakt net niet rauw meer is.
  • Voeg de tomaten puree toe en bak dit even kort mee.
  • Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon toe.
  • Breng op smaak met de appelstroop, worcestershire sauce, bruine suiker, laurierbladeren en witte azijn.
  • Laat dit minimaal 2u stoven met het deksel op de pan.
  • Verwijder het deksel en stoof nog een half u.
  • Verwijder de laurierbladeren. Voeg de kidney bonen toe. Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.
  • Serveer met gestoomde rijst of frietjes.

HOME