FIJNE VLEESKOEK
Samenstelling
1 deel mager vlees (rund-, varkens-, kalfs-) 1 deel spek
60 % melk (berekend op het mager vlees)
10 % wit braadkruim top do totale massa)
1 á 2 eieren par kg
Hulpstoffen per kg
20 g nitrietpekelzout
3 g fosfaat
2 g peper
1 g foelie of muskaatnoot
0,25 g Kardemom
0,5 g ascorbinezuur
0,5 g glutamaat
eventueel wat rauwe of gebraden sjalot
Werkwijze
1
Cutteren tot een homogeen en zeer fijn deeg.
Luchtledig vullen in ingevette vormen.
Bakken in de oven, aanvankelijk met
vochtverdamping en op het laatst droog
omwille van de korstvorming en de smaak.
Na afkoeling kan de vleeskoek licht gekleurd
worden met behulp van een gasvlam.
Men ken de vleeskoek ook koken of stomen In gesloten vormen en nadien
In frituutvet de buitenzijde laten bruinen.
HOME