Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

STOOFVLEES OP VLAAMSE WIJZE



Ingrediënten



Stoofvlees op Vlaamse wijze

  • 2 kg rundvlees van de nek
  • 12 Wortelen(kleine)
  • 100 g boter
  • 3 uien
  • 5 soeplepels bruine suiker
  • 6 sneetjes peperkoek
  • Bloem
  • mosterd
  • 1,5 l donker bier
  • 2 glazen water
  • zout en peper

Bereiding

  • Bak het vlees bruin aan in de boter
  • Ondertussen schil en snijd de wortelen in plakjes.
  • Singeer het vlees met bloem en blus met een beetje bier .
  • Schil en snijd de uien , doe ze in de pot .
  • Voeg bier en wortelen toe.
  • Wanneer het begint te koken , voeg de bruine suiker , water , plakjes peperkoek besmeert met mosterd.
  • Zout en peper.
  • Sudderen 3 uur a 4 uur .
  • Serveer met grote friet .

HOME