STOOFVLEES OP VLAAMSE WIJZE
Ingrediënten
Stoofvlees op Vlaamse wijze
- 2 kg rundvlees van de nek
- 12 Wortelen(kleine)
- 100 g boter
- 3 uien
- 5 soeplepels bruine suiker
- 6 sneetjes peperkoek
- Bloem
- mosterd
- 1,5 l donker bier
- 2 glazen water
- zout en peper
Bereiding
- Bak het vlees bruin aan in de boter
- Ondertussen schil en snijd de wortelen in plakjes.
- Singeer het vlees met bloem en blus met een beetje bier .
- Schil en snijd de uien , doe ze in de pot .
- Voeg bier en wortelen toe.
- Wanneer het begint te koken , voeg de bruine suiker , water , plakjes peperkoek besmeert met mosterd.
- Zout en peper.
- Sudderen 3 uur a 4 uur .
- Serveer met grote friet .
HOME
|