STOOFVLEES OP FRANSE WIJZE
Ingrediënten
Stoofvlees op Franse wijze
- 1.5 kg rundvlees
- 1 liter volle rode wijn
- 3 wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 3 uien
- 3 sjalotten
- 200 g bacon
- 1 bouquet garni
- 1 glas Armagnac
1 dikke plak rauwe ham
- 5 c . eetlepels eendenvet
- zout en peper
Bereiding
- Snijd het vlees in grote stukken . schil de uien , sjalotten en snijd ze in plakjes .
- Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
- Snijd de ham in kleine blokjes .
- Smelt het eendenvet in een grote pot en zet het vlees aan alle kanten bruin met zout en peper .
- Voeg de uien , sjalotten , gesneden wortelen , ham , bouquet garni aantoe en roer.
- Verhit de Armagnac in een kleine steelpan . Eenmaal koken , flambeerd het en voeg deze toe aan de pan als ook de gehakte knoflook.
- Ook de rode wijn , flambeerd het en giet het in de pan .
- Dek goed af en laat ongeveer 2 uur stoven op klein vuur .
- Laat een nacht staan .
- De volgende dag terug op het vuur en laat terug sudderen gedurende 2 uur
.
Serveer warm .
HOME
|