GOULASH
Ingrediënten
GOULASH
- 1 kg stoofvlees van het rund, in blokjes gesneden
- 750 ml rundsbouillon (zelf getrokken of met water en bouillonblokjes)
- olie om het vlees aan te braden (arachide-olie)
- 4 eetlepels bloem
- 1 ui, grof gesneden
- 2 rode paprika’s, grof gesneden (Piet gebruikte een groene en een rode)
- 4 tomaten, grof gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper en zout
- paprikapoeder
Bereiding
- Neem een stoofpot of hoge braadpan, doe er een flinke scheut olie in en laat goed opwarmen.
- Doe het stoofvlees in de pot en schroei het vlees dicht aan alle kanten, draai het vlees niet te snel om.
- Als het vlees gebruind is, doe je 4 eetlepels bloem bij in pot en roer goed om.
- Blus dan de pot met wat bouillon zodat je een bruine jus bekomt, schraap alle aanbaksels met een houten lepel van de bodem van je pot.
- Voeg de rest van de bouillon bij het vlees totdat het goed onder staat.
- Snijd de groenten grof en doe ze bij het vlees, kruid met zout, peper en goed wat paprika poeder en doe er de 2 eetlepels tomatenpuree bij.
- Breng aan de kook en laat de goulash op een laag vuur zonder deksel (1 uur) sudderen tot het vlees gaar is.
HOME
|