Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

GOULASH



Ingrediënten



GOULASH

  • 1 kg stoofvlees van het rund, in blokjes gesneden
  • 750 ml rundsbouillon (zelf getrokken of met water en bouillonblokjes)
  • olie om het vlees aan te braden (arachide-olie)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 rode paprika’s, grof gesneden (Piet gebruikte een groene en een rode)
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Bereiding

  • Neem een stoofpot of hoge braadpan, doe er een flinke scheut olie in en laat goed opwarmen.
  • Doe het stoofvlees in de pot en schroei het vlees dicht aan alle kanten, draai het vlees niet te snel om.
  • Als het vlees gebruind is, doe je 4 eetlepels bloem bij in pot en roer goed om.
  • Blus dan de pot met wat bouillon zodat je een bruine jus bekomt, schraap alle aanbaksels met een houten lepel van de bodem van je pot.
  • Voeg de rest van de bouillon bij het vlees totdat het goed onder staat.
  • Snijd de groenten grof en doe ze bij het vlees, kruid met zout, peper en goed wat paprika poeder en doe er de 2 eetlepels tomatenpuree bij.
  • Breng aan de kook en laat de goulash op een laag vuur zonder deksel (1 uur) sudderen tot het vlees gaar is.

HOME